Poti pleca cu un scuter in concediu?

Calatoriile cu scuterul pot fi mai mult decat o simpla modalitate de a ajunge din punctul A la punctul B, ele pot reprezenta o aventura captivanta si oportunitatea de a descoperi locuri noi si fascinante.

poti pleca cu un scuter in concediu

Desi cu scuterele de mica capacitate poate fi destul de dificil de plecat in concediu, din mai multe considerente, totusi, exista destul de multe modele de scutere pe piata care se pot preta si pentru drumuri lungi si chiar concedii, iar la Kymco vei putea putea gasi o varietate de modele de scutere de diferite capacitati, unele chiar puternice cu motoare de peste 300 cmc si cu optiuni care se pot dovedi foarte utile la drumuri lungi, precum cruise control si conectarea telefonului cu scuterul.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vei pleca in concediu cu un scuter, iar in continuare vei regasi mentionate doar cateva dintre acestea.

Starea tehnica a scuterului

Asigura-te ca scuterul tau se afla intr-o stare tehnica foarte buna. O verificare completa a acestuia din punct de vedere tehnic intr-un service autorizat de scutere inainte de a pleca intr-o calatorie lunga te poate scapa de multe probleme.

Verifica prognoza meteo

Verifica periodic starea vremii inainte de plecare si adapteaza-te conditiilor meteo daca este cazul. Evita calatoriile in conditii meteorologice extreme precum ploaie puternica, furtuni sau ninsori.

Echipament de protectie

Nu pleca intr-o calatorie fara echipamentul de protectie obligatoriu pentru tine si pentru pasager, insa nu trebuie sa te limitezi doar la cel obligatoriu, un echipament suplimentar de protectie poate fi foarte util in multe situatii. Asigura-te ca nu vei purta haine sau echipament de protectie care pot impiedica condusul in conditii de siguranta.

Planificarea rutei

Un aspect foarte important al plecarii intr-un concediu cu un scuter poate fi planificarea rutei. De la indentificarea obiectivelor turistice pe care doresti sa le vizitezi, pana la locurile unde te poti opri pentru odihna, luat masa sau alimenta cu combustibil, o buna planificare a rutei poate contribui substantial la o calatorie inedita.

Atentie sporita la starea fizica si mentala

Plimbarile cu scutere pot fi foarte captivante, insa pot deveni si obositoare. Acorda o atentie sporita la starea fizica si mentala atunci cand conduci un scuter iar daca ai si un pasager de asemenea trebuie acordata o atentie sporita si la starea fizica si mentala a acestuia.

Nu-ti transforma concediul intr-o cursa contracronometru, si asigura-te ca iei pauze regulate de la condus.

Asigurarea bagajelor

Daca iei cu tine bagaje, asigura-te ca sunt bine fixate si echilibrate pentru a nu afecta stabilitatea scuterului. Nu depasi niciodata greutatea maxima admisa a scuterului.

Cunoasterea regulilor de circulatie locale

Este foarte important ca atunci cand pleci la drum cu un scuter sa cunosti regulile de circulatie din zonele unde vei calatorii. Pot fi anumite sectoare de drum pe care este interzisa sau limitata circulatia scuterelor, sau anumitor tipuri de scutere (de exemplu cele de mica capacitate care nu pot rula cu o anumita viteza). De asemenea pentru anumite drumuri poate fi interzis accesul vehiculelor care nu sunt dotate cu un anumit tip de anvelope (de exemplu anvelope de iarna).

Documentele necesare

Asigura-te ca nu vei pleca la drum fara documentele necesare legale, pentru a evita anumite situatii neplacute.

Citeste manualul utilizatorului

Desi pentru anumite persoane poate parea plictisitor, totusi, citirea manualului utilizatorului al scuterului pe care il conduci iti poate fi de un real ajutor in foarte multe situatii.

Atat inainte de a pleca la drum cu un scuter, ca si pe parcusul calatoriei, asigura-te ca iti iei toate masurile de precautie necesare si ca vei respecta regulile de circulatie in vigoare.

Daca te incanta ideea sa pleci in concediu cu un scuter, vino sa descoperi mai multe modele de scutere impresionante in showroom-ul Kymco din Str. Bradesti, nr. 8 -10, Sector 2, Bucuresti.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!