programul rabla moto

Programul Rabla Moto 2023

La Kymco vei găsi o varietate de modele de scutere eligibile prin Programul Rabla Moto. Vino în showroom și alege-ți modelul care ți se potrivește!

Se realizează prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național derulat de AFM și finanțat din Fondul pentru mediu.

Program:

Luni - Vineri 09:00 - 17:00

Condițiile participării:

Casarea mașinii trebuie facută într-un centru autorizat;

Mașina casată trebuie să fie completă (caroserie, motor, roți, etc);

Vechimea mașinii casate trebuie să fie egală sau mai mare de 6 ani;

Achiziția de autovehicul moto aparținând categoriei de folosinţă L3e sau L4e cu două sau trei roți, echipat cu un motor care are o capacitate cilindrică mai mare de 50 cmc și a cărui viteză maximă, prin construcţie, depășește 45 km/h și al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO_2/km în sistem WMTC, conform informațiilor înscrise în COC;

Se acceptă un singur tichet (un singur vehicul casat) în valoare de 7,000 lei la care se mai poate adăuga un ecobonus de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou moto al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO_2/km în sistem WMTC și încă un ecobonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;

Valoarea finanțării nu poate depăși 50% din prețul de comercializare al autovehiculului moto nou achiziționat prin program.

Înscriere în Programul Rabla:

Pentru a te înscrie în Programul Rabla trebuie să iei legătura cu Kymco Romania, înscrierea fiind făcută de către acesta, în mod electronic, direct în aplicația PSIPAN. Pentru această operațiune vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează vehiculul moto), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

Documentele necesare înscrierii în Programul Rabla

Actul de identitate în original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;

Certificatul de înmatriculare al vehiculului ce urmează a fi casat în copie legalizată;

Cartea de identitate în copie legalizată a vehiculului ce urmează a fi casat;

Certificate de atestare fiscale în original, în copie legalizată sau emise și comunicate prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în termen de valabilitate, eliberate de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată.

Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor pe numele solicitantului, nu mai vechi de 90 de zile la data prezentării, în original, în copie legalizată sau în Spatiu Privat Virtual

Declarație pe propria răspundere a proprietarului rablei prin care își exprimă în mod neechivoc opțiunea de a păstra beneficiul asupra primei de casare și de a achiziționa în nume propriu un autovehicul nou sau, după caz, declarația pe propria răspundere a proprietarului rablei privind cedarea dreptului de beneficiu asupra primei de casare și declarația pe propria răspundere a beneficiarului prin care se obligă să achiziționeze autovehiculul nou.

Casarea autovehiculului

După ce Kymco Romania confirmă validarea în aplicația PSIPAN, proprietarul mașinii uzate trebuie să se prezinte la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare. După finalizarea procesului de casare, se va elibera certificatul de distrugere al autovehiculului vechi.

Radierea din circulație a mașinii casate

După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Prezentarea dovezii de radiere

Ulterior, proprietarul automobilului casat trebuie să prezinte la Kymco Romania, în termen de 60 zile de la introducerea datelor în aplicatia PSIPAN, certificatele de distrugere și dovada radierii mașinii vechi.

Finalizarea procesului și achiziția vehiculului moto nou

După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, Kymco Romania va putea elibera factura de achiziție a vehiculului moto nou, ținând cont de bonificațiile oferite în Programul Rabla 2023.

Ai nevoie de mai multe informații despre Programul Rabla Moto?

Contactează-ne telefonic, prin email sau prin intermediul formularului de contact de mai jos dacă ai nevoie de mai multe informații despre Programul Rabla Moto.

Formular contact Programul Rabla Moto

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!