Pot fi scuterele folosite si iarna?

Un numar mare de persoane folosesc frecvent scutere pentru deplasarile lor personale sau in scop comercial. Scuterele deseori au multiple avantaje comparativ cu autoturismele sau autoutilitarele mici, insa, totodata, acestea pot veni si cu anumite dezavantaje iar probabil unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luat in considerare de utilizatorii scuterelor este starea vremii.

pot fi scuterele folosite si iarna

Folosirea scuterelor pe timp de iarna poate fi posibila in anumite conditii meteorologice, iar in continuare veti regasi o parte din aspectele importante care trebuiesc luate in considerare atunci cand veti dori sa folositi un scuter pe timp de iarna:

Verificati specificatiile tehnice ale scuterului

Pentru a va putea informa despre capabilitatile tehnice de functionare ale unui scuter, o verificare a specificatiilor tehnice ale acestuia poate fi de folos deoarece pot exista diferente considerabile intre modelele de scutere si intervalele de temperaturi exterioare in care acestea pot functiona optim.

Scuterele care au parbriz pot oferi un grad de protectie mai mare in fata intemperiilor iar scuterele cu trei roti pot fi mai stabile decat modelele cu doua roti.

Analizati starea vremii

Inainte de a pleca la drum cu un scuter este recomandat sa verificati starea vremii pentru zonele pe care urmeaza sa le parcurgeti deoarece cunoasterea conditiilor meteorologice va poate ajuta in a lua o decizie de a pleca sau nu intr-o deplasare cu scuterul. Acordati o atentie sporita starii carosabilului deoarece in anumite conditii meteorologice vehiculele pot avea o aderenta mult redusa si nu conduceti un scuter daca starea vremii nu este prielnica pentru deplasarea in conditii de siguranta cu acesta.

Luati in considerare si faptul ca aderenta unui vehicul la carosabil poate fi influentata si de starea anvelopelor si de conditiile atmosferice dar si de alti factori.

Constientizati importanta starii tehnice

Puneti accent pe importanta starii tehnice a scuterului si asigurati-va ca acesta este intr-o stare tehnica buna inainte de a pleca la drum.

Purtati haine si echipamente adecvate

Condusul unui scuter la temperaturi scazute si mai ales pe distante lungi va poate afecta fizic si psihic, iar pentru a putea creste confortul dar si siguranta este important sa purtati haine si echipamente de protectie adecvate care va pot creste gradul de protectie in fata intemperiilor cat si al accidentelor.

Analizati si avantajele si dezavantajele care le pot oferi accesorile precum husele termice de protectie pentru conducatorii de scutere.

Asigurati-va ca scuterul are anvelope adecvate

Pentru o siguranta sporita dar si pentru evitarea unor sanctiuni asigurati-va ca scuterul pe care il conduceti are anvelope adecvate, in stare tehnica buna si totodata ca sunt conforme cerintelor legale.

Circulati cu atentie sporita

Tot timpul este important sa circulati cu atentie sporita indiferent de conditiile meteorologice si de tipul de vehicul cu care va deplasati.

Puneti accent pe starea de sanatate

Nu plecati la drum daca va aflati intr-o stare de sanatate fizica si mentala care nu este optima pentru condus, si daca urmeaza sa calatoriti impreuna cu un pasager acordati o atentie sporita si sanatatii acestuia si nu luati un pasager pe scuter care nu se afla intr-o buna stare mentala si fizica. Luati in considerare faptul ca starea de sanatate atat a conducatorului cat si a pasagerului la anumite temperaturi se poate deteriora rapid.

Planificati-va rutele

Aveti in vedere planificarea rutelor pe unde urmeaza sa va deplasati si conduceti numai pe drumuri unde deplasarea cu scutere se poate efectua in conditii de siguranta.

Scuterele pot fi folosite si iarna in multe situatii, insa este necesar sa constientizati ca deplasarea cu un scuter pe timp de iarna poate necesita o pregatire suplimentara precum si luarea unor masuri de precautie complementare, totul depinzand de mai multi factori printre care si starea vremii. Pot fi multe situatii in care desi regiunea unde te deplasezi se afla in anotimpul de iarna, conditiile meteo sunt prielnice deplasarii scuterelor dar totodata pot fi si situatii in sezonul de vara in care deplasarea cu un scuter poate fi neprielnica, asadar nu totul se rezuma la data din calendar.

Atunci cand va deplasati cu un scuter este important sa va luati toate masurile de precautie necesare si sa respectati legislatia in vigoare pentru a va creste sansele parcurgerii traseelor fara incidente, chiar daca deplasarile cu scuterul in anumite conditii meteorologice mai neprielnice pot fi mai putin comode si totodata mai riscante.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!