Poate fi scuterul o buna alternativa la transportul in comun?

Avand in vedere faptul ca la nivel global foarte multe orase se confrunta cu o aglomeratie excesiva in trafic, multe persoane sunt in cautarea unor solutii mai eficiente de deplasare. Transportul in comun poate avea multiple avantaje, insa nu tot timpul acesta este eficient si comod. In plus costurile transportului in comun in multe orase aglomerate din lume poate fi destul de ridicat.

poate fi scuterul o buna alternativa la transportul in comun

In continuare veti regasi mai multe posibile avantaje ale utilizarii scuterelor in loc de mijloacele de transport in comun.

Flexibilitate sporita

Un avantaj major al folosirii scuterelor in locul transportului in comun il poate reprezenta flexibilitatea sporita de care puteti beneficia in multe cazuri. Pentru a folosi mijloacele de transport in comun depindeti de programul acestora, capacitatea lor de transport, rutele pe care acestea se deplaseaza si nu numai, in schimb, folosirea scuterelor va poate crea o independenta de aceste criterii si va ofera libertatea de a va organiza propriul program de calatorie. Chiar daca scuterele nu au de regula spatii de stocare prea mari, totusi in multe situatii se pot dovedi utile pentru transportarea unor mici bagaje care probabil ar fi mai dificil de transportat in mijloacele de transport in comun.

Economisire de timp

Timpul fiecarui om este o resursa pretioasa, iar utilizarea unui scuter poate oferi posibilitatea de a economisi timp valoros in multe cazuri, poate mai ales in orasele aglomerate sau in zonele in care distanta pana la mijloacele de transport in comun este foarte mare. De multe ori pentru a ajunge la destinatie persoanele sunt nevoite sa parcurga o distanta semnificativa pana in statia de unde pot lua transportul in comun, si odata ajunse acolo, pot fi multiple situatii in care timpul de asteptare pentru mijlocul de transport in comun cu care doresc sa se deplaseze sa fie destul de mare. In plus, adesea persoanele sunt nevoite sa schimbe mai multe mijloace de transport public pentru a ajunge la destinatia dorita. In schimb, folosirea scuterelor poate reduce in multe situatii substantial timpul de deplasare, deoarece deseori cu un scuter se poate pleca mai rapid si direct spre locul de destinatie, iar astfel se poate castiga timpul care ar fi fost necesar pentru ajungerea in statia de transport in comun precum si a timpului de asteptare pana la sosirea mijlocului de transport necesar si nu numai. Totusi pot fi si destule situatii in care timpul de deplasare din punctul A in punctul B sa fie mai redus in cazul folosirii transportului in comun comparativ cu utilizarea pentru aceiasi ruta a unui scuter.

Costuri reduse de deplasare

Folosirea mijloacelor de transport in comun presupune de multe ori costuri semnificative. Si costul deplasarii cu un scuter nu este chiar neglijabil, insa pot fi multe situatii in care folosirea scuterelor sa vina cu costuri mai reduse de deplasare decat folosirea transportului in comun, dar totodata aceeasi situatie poate fi valabila si in sens invers, in functie si de mai multe criterii precum distanta parcursa, modelul scuterului, numarul persoanelor care calatoresc cu acesta si multe altele.

Confort sporit

Nu de putine ori multe mijloacele de transport in comun, poate mai ales la orele de varf, sunt foarte aglomerate, iar o buna parte din calatori pot fi nevoiti sa stea numai in picioare pe tot parcursul deplasarii, iar probabil mai ales in cazul calatoriilor mai lungi acest lucru poate genera un disconfort semnificativ. In schimb, calatorind cu un scuter se poate evita aglomeratia din mijloacele de transport in comun si disconfortul asociat cu aceasta.

Atat scuterele cat si mijloacele de transport in comun vin cu diferite avantaje si dezavantaje, totul depinzand de mai multe aspecte. Pentru persoanele care folosesc frecvent mijloacele de transport in comun, cu precadere pe acelasi rute, inainte de a achizitiona direct un scuter, poate fi o buna idee inchirierea si folosirea unui scuter pe parcursul unei perioade de timp pentru a putea face macar o mica comparatie intre cele doua solutii de deplasare si a descoperi cel putin partial avantajele si dezavantajele cu care acestea pot veni.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!