Importanta parbrizului la un scuter

Probabil multe persoane care intentioneaza sa-si achizitioneze un scuter nu acorda o atentie deosebita daca acesta are sau nu parbriz, poate si din cauza ca pe piata exista un numar mare de modele de scutere fara parbriz si nu considera ca acesta este o componenta de o importanta semnificativa. Totusi, exista si multe modele de scutere cu parbriz si totodata si multe persoane care prefera sa conduca un scuter cu parbriz.

importanta parbrizului la un scuter

Parbrizul unui scuter nu este o componenta doar de design, acesta are si un rol functional si poate influenta intr-o anumita masura confortul si siguranta calatoriei.

Utilizatorii care conduc un scuter cu parbriz pot beneficia de un confort sporit datorita acestuia, pentru ca astfel pot fi ceva mai feriti de vant, ploaie si alte fenomene meteo care pot fi neplacute pentru ei. Chiar daca parbrizul poate ajuta doar partial la expunerea unor manifestari meteorologice, tot poate fi de un real ajutor in multe cazuri, poate mai ales atunci cand se circula cu viteze mai mari sau in conditii atmosferice mai neprielnice, insa si cand vremea este foarte prietenoasa parbrizul unui scuter il poate feri pe conducatorul acestuia intr-o anumita proportie de vantul frontal care poate genera un disconfort si chiar afecta puterea de concentrare a conducatorului.

O importanta semnificativa a parbrizului unui scuter este contributia pe care o poate avea la cresterea sigurantei calatoriei. Prin reducerea expunerii la vant si alte fenomene meteorologice, parbrizul unui scuter poate imbunatatii adesea vizibilitatea, iar in plus parbrizul poate opri deseori si unele pietricele, insecte si alte elemente care ar putea fi daunatoare pentru conducatorul scuterului.

Multe scutere nu au parbriz deloc, altele au unul fix care nu poate fi reglat, unele au parbriz ce poate fi ajustat manual, in timp ce putine modele de scutere beneficiaza de parbriz cu reglaj electric, iar unul dintre acestea este Kymco AK 550 Premium.

Alegerea dintre un scuter cu parbriz si unul fara poate tine si de preferintele individuale, insa este important de constientizat ca parbrizul poate fi un element foarte important al unui scuter.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!