Folosirea scuterelor pentru calatorii cu buget redus

Multor persoane le place sa calatoreasca frecvent, insa nu de putine ori costurile de transport ii descurajeaza. Scuterele pot fi in majoritatea cazurilor o alternativa mai economica decat autoturismele, atat din punct de vedere al costului de achizitie cat si din perspectiva costurilor de utilizare.

folosirea scuterelor pentru calatorii cu buget redus

In zilele noastre sunt multe modele de scutere care se preteaza atat pentru utilizarea in zonele urbane, cat si pentru calatorii lungi in afara acestora.

Folosirea scuterelor pentru calatorii cu buget redus vine cu mai multe avantaje si dezavantaje, iar in continuare veti putea descoperi o parte dintre acestea.

Avantaje:

Costurile de deplasare cu un scuter sunt de regula semnificativ mai mici decat costurile deplasarii cu un autoturism, bineinteles daca comparam un scuter pe benzina cu un autoturism clasic cu combustie interna, deci scuterele pot fi o buna solutie pentru calatorii cu buget redus in foarte multe cazuri.

Calatoriile nu inseamna numai parcurgerea intregii distante pe autostrazi, adesea acestea presupun si drumuri prin interiorul localitatilor, unde in foarte multe cazuri scuterele isi pot dovedi eficienta in trafic in fata autoturismelor.

Costurile parcarii unui autoturism in multe orase ale lumii pot fi destul de mari, insa sunt multe situatii in care parcarea scuterelor se poate face gratuit. In plus, de regula, cu un scuter poti gasi mai usor un loc de parcare decat cu o masina, iar asta poate scuti timp pretios, pe care il poti folosi pentru vizitarea obiectivelor turistice sau pentru altceva.

Calatorind cu un scuter experienta aventurii va fi diferita decat cea a calatoriei cu un autoturism, si faptul ca esti mai expus la mediu inconjurator si ca vei putea simti adesea vantul si auzi sunetele naturii, poate contribui la o conexiune mai directa si intensa cu drumurile si peisajele. In timp ce pe un scuter te poti bucura de libertatea de a simti imediat schimbarile climatice si te poti simti parte integranta a mediului inconjurator, cu un autoturism inchis nu poti avea parte de aceste senzatii memorabile pe care le poti avea cu scuterul.

Probabil in cele mai multe cazuri scuterele au un impact substantial mai mic asupra mediului inconjurator daca este sa le comparam cu autoturismele, deoarece scuterele in general au motoare mai mici si consuma mai putin combustibil sau energie decat autoturismele. Astfel, in comparatie cu autoturismele, scuterele sunt adesea considerate o optiune mai sustenabila din punct de vedere ecologic.

Dezavantaje:

Un dezavantaj al folosirii scuterelor pentru calatorii este acela ca nu pot fi folosite chiar in toate tipurile de conditii meteorologice, si este important ca inainte sa pleci in aventura mult dorita sa te asiguri ca starea vremii este prielnica in zonele pe care urmeaza sa le parcurgi.

Multe persoane prefera sa calatoreasca singure, dar totodata altele prefera calatoriile in doi, cert este ca multe modele de scutere au doua locuri, iar acest lucru poate facilita experienta calatoriilor in doi. Posibilitatea de a imparti calatoria cu un partener poate face experienta mai placuta si poate oferi oportunitatea de a impartasi momente speciale.

Desi multe scutere vin cu spatii de depozitare, de regula acestea sunt destul de mici si trebuie sa fii constient ca nu vei putea transporta cu un scuter bagaje foarte voluminioase, chiar daca exista si alternativa montarii unor cutii de depozitare speciale pe anumite modele de scutere.

Folosirea scuterelor pentru calatorii cu buget redus reprezinta o optiune viabila pentru multi oameni in multe cazuri, insa, inainte de a pleca la drum ia in considerare toate aspectele relevante precum siguranta, sanatatea fizica si mentala, confortul personal, starea vremii, distanta pe care intentionezi sa o parcurgi si nu te limita doar la acestea.

La Kymco vei gasi o gama variata de modele de scutere care pot acoperi o plaja larga de cerinte, de la scutere 50 cc, la scutere de 125 cc si pana la maxiscutere cu motoare mari care pot fi utilizate si pentru calatoriile lungi.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!