De ce uneori sunt diferente atat de mari de pret intre modelele de scutere?

Intervalul de preturi in care se situeaza costul de achizitie al scuterelor noi este unul destul de mare si acesta poate fi influentat de o serie de factori precum brand, motorizare, dotari si multe altele.

de ce uneori sunt diferente atat de mari de pret intre modelele de scutere

Chiar daca pentru multi poate fi de inteles ca adesea un scuter cu motor mai mare este mai scump decat un scuter cu motor mai mic, mai ales daca este si de la acelasi brand, probabil multe persoane se intreaba de ce uneori sunt diferente atat de mari de pret intre modelele de scutere cu capacitate cilindrica similara si de la acelasi producator.

Kymco este unul dintre cei mai mari producatori de scutere din lume, iar linia sa de produse include o varietate de modele, de la scutere de mica capacitate cilindrica, pana la scutere puternice cu motoare mari si capacitati cilindrice care depasesc chiar 500 cmc.

Gama de scutere Kymco 125 cmc este una difersificata si poate acoperi o plaja larga de cerinte si necesitati ale persoanelor care doresc sa-si achizitioneze un scuter. Diferentele de pret dintre scuterele Kymco din gama de 125 cmc pot fi remarcabile, insa remarcabile pot fi si diferentele intre dotarile si caracteristicile tehnice ale acestora, Kymco avand si scutere cu dotari precum franare CBS, pornire electrica, racire cu aer, care ar putea fi suficiente pentru un numar mare de utilizatori, dar si scutere care au franare ABS, pornire keyless, racire cu lichid si multe altele, care se pot adresa si doritorilor de performante superioare si dotari de top. Un factor important care poate influenta semnificativ pretul scuterelor Kymco din gama de 125 cmc este motorul si performantele acestuia, daca comparam motorul scuterului Kymco Micare 125i CBS care are o putere de 6.4 kw la 7500 de rotatii pe minut cu motorul scuterului Kymco Downtown GT 125i ABS care are o putere de 9.6 kw la 9000 de rotatii pe minut, constatam ca diferenta intre cele doua modele este una semnificativa.

Diferentele intre dotarile si performantele scuterelor din aceiasi gama si de la acelasi producator pot fi foarte variate, insa nu toti utilizatorii isi achizitioneaza scutere cu dotari premium, unii poate doar din considerente financiare, in schimb, altii poate considera ca nu au nevoie de anumite dotari si prefera sa-si achizitioneze un scuter care sa le indeplineasca strict cerintele de baza. In plus, multe persoane folosesc doar in anumite perioade ale anului scuterul si pe langa acesta mai detin si un alt tip de vehicul, iar unele dintre acestea probabil prefera sa faca o investitie mai mica intr-un scuter decat in celalat vehicul.

Scuterele sunt vehicule care de regula au o durata lunga de exploatare si sunt folosite pentru diferite scopuri, unele persoane le folosesc pentru deplasarile scurte in oras, altele si pentru diferite deplasari in afara zonelor urbane, important este ca la achizitionarea unui scuter sa se tina cont de scopul in care va fi folosit acesta, de necesitatile individuale ale utilizatorului dar si de celelalte criterii care pot fi relevante. De exemplu, cei care vor folosi scuterul doar pentru deplasari scurte urbane poate isi vor indrepta atentia spre un scuter cu motor de putere mai mica, in schimb, cei care vor un scuter cu care sa calatoreasca pe distante lungi sau chiar sa exploreze diferite tipuri de teren, poate aleg un scuter cu motor mai mare si cu o suspensie mai performanta.

Avand in vedere ca nevoile, preferintele si bugetele persoanelor interesate de achizitia unui scuter pot fi foarte diferite, varietatea modelelor de scutere din aceiasi gama si de la acelasi producator poate fi benefica, deoarece existenta unui numar mai mare de optiuni le-ar putea permite potentialilor clienti, in unele cazuri, sa faca o alegere mai informata.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!