Cum iti pot imbunatatii scuterele calitatea vietii

O problema majora cu care se confrunta multe orase in zilele noastre este aglomeratia excesiva din traficul rutier care poate afecta semnificativ calitatea vietii, probabil in primul rand a locuitorilor respectivelor orase dar si a celorlalte persoane care desi nu locuiesc acolo totusi petrec un timp mai indelungat in acestea.

cum iti pot imbunatatii scuterele calitatea vietii

Probabil fiecare oras are problemele sale si pot fi gasite solutii care sa le rezolve, mai devreme sau mai tarziu, cu costuri mai mari sau mai mici, insa o solutie care poate fi la indemana multor persoane ar fi folosirea scuterelor pentru deplasarea in interiorul zonelor urbane in detrimentul folosirii autoturismelor sau autoutilitarelor.

In continuare veti putea regasi doar cateva moduri prin care scuterele va pot imbunatatii calitatea vietii.

Eficienta in trafic

Scuterele sunt cunoscute pentru eficienta lor in traficul urban aglomerat in fata autoturismelor si autoutilitarelor. Utilizatorii scuterelelor adesea se pot strecura mai usor prin zonele urbane aglomerate si pot evita chiar si blocajele, iar astfel deseori pot ajunge la destinatie mult mai repede decat ar fi ajuns folosind un autoturism. Reducerea timpului petrecut in trafic poate contribui semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii, oferind mai mult timp liber concomitent cu reducerea stresului asociat deplasarilor.

Reducerea aglomeratiei

O crestere a utilizarii scuterelor in locul autoturismelor in zonele urbane aglomerate ar putea ajuta la diminuarea aglomeratiei din trafic. Aceasta schimbare in preferintele de transport ar putea duce la o circulatie mai fluida si mai putine congestii, intrucat scuterele sunt vehicule mai compacte, mai manevrabile si totodata mai capabile sa se strecoare usor prin spatiile inguste.

Costuri reduse

Probabil multe persoane fac eforturi financiare considerabile sa-si achizitioneze si sa utilizeze un autoturism si nu au luat in considerare utilizarea unui scuter, care de regula ar presupune costuri considerabil mai mici atat din punct de vedere al achizitiei cat si din cel al utilizarii. Daca comparam costurile de achizitie, de intretinere, reparatii, asigurari, impozite, parcare dar si cele referitoare la consumul de combustibil ale unui scuter pe benzina cu cele ale unui autoturism cu combustie interna, in general costurile de achizitie si de utilizare ale unui scuter sunt semnificativ mai mici. Acelasi lucru este de regula valabil si in cazul unei comparatii intre un scuter electric cu un autoturism electric.

Parcare usoara

O factor major de stres in multe orase din lume este gasirea unui loc de parcare, ceea ce poate fi o adevarata provocare in multe situatii pentru soferii de autoturisme. Un mare avantaj al utilizarii scuterelor este ca acestea necesita de regula spatii mici pentru parcare, spatii care deseori pot fi gasite mult mai usor decat spatiile de parcare in care ar putea sa fie parcat un autoturism. In plus, parcarea unui scuter poate dura mai putin decat parcarea unui autoturism si nu de putine ori se pot gasi mai usor locuri de parcare gratuite pentru scutere decat pentru autoturisme.

Reducerea poluarii

Folosirea scuterelor in locul autoturismelor poate ajuta considerabil la reducerea poluarii. De regula un scuter pe benzina emite mult mai putine noxe decat un autoturism pe benzina sau diesel, iar probabil in cele mai multe cazuri un scuter electric consuma mai putina energie electrica decat un autoturism electric, daca se raporteaza la acelasi numar de kilometri parcursi si in acelasi conditii. Scuterele mai contribuie la reducerea poluarii si datorita procesului de fabricatie care probabil in cele mai multe cazuri, poate chiar in toate, este mai putin poluant decat in cazul autoturismelor.

Exista numeroase modalitati prin care utilizarea scuterelor in detrimentul autoturismelor poate contribui la imbunatatirea calitatii vietii, inclusiv prin diminuarea timpului petrecut in trafic, reducerea aglomeratiei urbane, scaderea costurilor de deplasare, facilitarea parcarii, reducerea impactului asupra mediului inconjurator si multe altele, totul depinzand de o varietate de factori. Chiar daca sunt zone unde utilizarea scuterelor nu poate fi o solutie pentru tot anul, in special din cauza conditiilor atmosferice, scuterele pot fi o optiune viabila pentru deplasari eficiente si rapide in sezoanele favorabile putand aduce o serie de beneficii.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!