Avantajele folosirii scuterelor pentru livrarea produselor din restaurante

Pentru a castiga timp, dar si confort, foarte multe persoane comanda in mod periodic la domiciliu sau la locul de munca mancare de la restaurantele care ofera posibilitati de livrare pentru preparatele lor. Poate in cazul altor tipuri de produse termenul de livrare nu este atat de important, insa, cand vine vorba despre mancare lucrurile pot sta cu totul diferit, deoarece probabil majoritatea clientilor care comanda cu livrare preparate de la restaurante se asteapta sa primeasca comanda destul de rapid.

avantajele folosirii scuterelor pentru livrarea produselor din restaurante

Folosirea de scutere pentru livrare a produselor din restaurante este o practica care poate aduce numeroase avantaje atat pentru proprietarii de restaurante, cat si pentru clientii acestora care comanda cu livrare si nu numai.

In continuare veti regasi doar cateva posibile avantaje ale folosirii scuterelor pentru livrarea comenzilor de la restaurante:

Eficienta si rapiditatea livrarilor

Scuterele, in foarte multe situatii, pot fi un mijloc foarte eficient si rapid de livrare a comenzilor de la restaurante catre clientii acestora. De multe ori livrarea comenzilor cu scutere poate fi mult mai rapida decat livrarea cu autoutilitare sau chiar decat livrarea cu biciclete sau trotinete electrice.

Cand vine vorba despre rapiditatea livrarilor, scuterele beneficiaza de un avantaj important fata de autoutilitare, si anume ca de regula se pot strecura mai usor prin traficul urban aglomerat. Chiar daca se poate spune ca de acelasi avantaj precum scuterele ar putea beneficia si bicicletele si trotinetele electrice, totusi folosirea scuterelor poate fi mult mai confortabila decat folosirea bicicletelor si trotinetelor electrice. In plus viteza datorita vitezei de deplasare a unui scuter care de regula este mai mare decat cea a unei biciclelte sau trotinete electrice, livratorii pe scutere ar putea livra mai repede comenzile, lucru care poate duce si la onorarea unui numar mai mare de comenzi decat livratorii care folosesc alte mijloace de transport.

Costuri reduse de livrare

Din start costul cu achizitia unui scuter nou pentru livrari este in probabil toate cazurile mai mic decat achizitia unei autoutilitare pentru livrari. In plus, daca in costurile de exploatare ale unui vehicul am include consumul mediu de combustibil, reviziile, anvelopele si asigurarile acestuia, atunci probabil in cele mai multe cazuri acestea ar fi substantial mai mici in cazul scuterelor de livrari decat in cazul autoutilitarelor destinate livrarilor. Aceste lucruri pot duce in final la scaderea costului de livrare, ceea ce poate avea un impact pozitiv in cresterea comenzilor.

Impactul pozitiv asupra mediului

Daca ar fi sa comparam livrarea cu un scuter pe benzina a comenzilor restaurantelor cu livrarea cu o autoutilitara cu, combustie interna, probabil in cele mai multe cazuri folosirea scuterului pe benzina ar avea un impact mai pozitiv asupra mediului decat folosirea unei autoutilitare pe benzina sau motorina, deoarece in foarte multe cazuri scuterele folosite pentru livrari au un consum mai mic de combustibil si emisii CO2 mai mici comparativ cu autoutilitarele clasice care functioneaza cu benzina sau motorina.

Flexibilitate in gestionarea livrarilor

Comparativ cu autoutilitarele, scuterele pot oferi o flexibilitate sporita in gestionarea livrarilor, mai ales in zonele urbane aglomerate. Curierii cu scutere de livrari, in multe cazuri pot ajunge mai repede dintr-o locatie in alta, in special in orasele foarte aglomerate si mai ales la orele de varf, si in plus acestia pot ajunge si in anumite locuri greu sau deloc accesibile pentru autoutilitare.

Un alt avantaj ar fi acela ca pentru parcarea scuterelor este nevoie de un spatiu mai mic decat in cazul autoutilitarelor, ceea ce poate duce la scurtarea timpului de livrare.

Imbunatatirea experientei clientilor

O livrare eficienta, rapida si la costuri reduse poate contribui substantial la cresterea satisfactiei clientilor.  Restaurantele pot deveni astfel nu doar un loc in care oamenii se pot bucura de mancarurile lor preferate, ci si o optiune comoda si rapida pentru persoanele care doresc sa se bucure de preparatele lor preferate la domiciliu sau la locul de munca.

Vrei sa afle si prietenii tai? Distribuie pagina!